Kyllingesuppe

kyllingesupper pheature photo

Nogle gange er det som om man først opdager hvor travlt man egentlig har det, idet skuldrene daler de femten cm ned til deres retmæssige plads. Sådan havde jeg det den aften jeg lavede denne suppe. Der er noget næsten forløsende over at stå og skylle og snitte uden at skulle forholde sig til andet, end om grøntsagerne skal snittes i tern eller i rives på mandolinjernet. Og når man sidder og puster på den varme suppe i godt selskab, så bliver kroppen lidt lettere og humøret lidt højere.

Jeg kan ikke garantere at suppen vil have samme indvirkning på dit efterårshumør, men jeg lover at den vil være et godt indslag til en middag. Anret de friske grøntsager i skåle på bordet så hver enkelt selv kan sammensætte den helt perfekte suppe. For mit eget vedkommende synes jeg også kål – og især grønkål – er meget sjovere når der stadig er knas i, hvilket man sikrer, ved ikke at lade den stå og lumre i suppen i flere timer. Hvis man vil servere det hele i én gryde, så kom grøntsagerne og kyllingen i suppen ti minutter før den skal serveres og stil lime og chili på bordet til høflig selvbetjening.

kylling2

Kyllingesuppe

4 personer

500 g (øko)kylling

1½ dl. perlebyg

1 squash

1 bundt forårsløg

Tre, fire gavmilde håndfulde grønkål

2 liter god hønsebouillon

Chili og lime til at smage til

Sæt omkring 3 dl. vand til at koge. Tænd ovnen på 200 grader. Brun kyllingen på alle sider i en pande med fedtstof ved god varme. Jeg brugte hele kyllingelår, men filet kan også bruges. Kom kyllingen i et fad smurt med en smule olie, drys med salt og peber og sæt i ovnen i 15 – 20 minutter. Kom perlebyggen i det kogende vand med en smule salt og kog til byggen er mør – ca. 20 minutter. Imens kylling og byg passer sig selv, kan du klargøre grøntsagerne. Skyl kålen grundigt og hak i passende størrelse. Kør squashen på et mandolinjern eller et rivejern. Snit forårsløg og chili. Fordel alle grøntsager i skåle. Kog hønsebouillonen op. Når kyllingen er klar, skæres den i mundrette bidder og kommes også i en skål. Når byggen er klar, hældes vandet fra. Anret det hele på bordet, kom de grøntsager du ønsker i din skål, hæld den varme bouillon over og et skvæt lime efter smag.