Kold grød med friske figner

grød feature photo

Hvis du spørger de fleste der kender mig, vil de nok kunne nikke genkendende til, at jeg ikke er et morgenmenneske. Det er egentlig paradoksalt, for jeg tror, at det jeg holder allermest af når jeg har fri, er de lange morgener med kaffen og radioen tændt. Men altså, når morgenerne er så korte, dynen ikke vil give slip og alt det andet, så er det rart at morgenmaden ikke tager så lang tid. Og det er her den kolde grød kommer ind i billedet. Af nogen kaldet køleskabsgrød, bircher müsli af andre. Uanset hvad, så er det et fantastisk koncept, med en mere cremet konsistens end de noget tørre havregryn med mælk.

Grøden tilberedes aftenen før, og er lige til at tage ud af køleskabet om morgenen. Denne udgave er uden mælk, sukker og er lavet på ingredienser der er gode for blodsukkeret. Det dejlige ved konceptet er dog, at det kan varieres i det uendelige. Så kom nogle tørrede æbletern eller rosiner i, byt chiafrø ud med husk, eller skift halvdelen af vandet ud med kokosmælk. Er grøden lidt for tør, så kom lidt mere vand i, eller rør den med yoghurt for en mere cremet konsistens.

grød postphoto

Kold grød med figner og hakkede pistacienødder

1 person

0,75 dl ruggryn

0,25 dl byggryn

2 tsk reven kokos

1 tsk chiafrø

1 knivspids kardemomme

lidt vanillepulver

1,75 dl vand

1 figen i skiver

Hakkede pistacienødder

Rør alle ingredienser undtagen figen og nødder sammen i en beholder med låg og sæt i køleskabet natten over. Når den skal spises tages den ud af køleskabet og røres rundt. Tilføj evt. vand hvis den er for tør. Anret med figen og nødder og spis.