Bagte blommer med låg

feature photo bagte blommer

Bagte frugter er nok noget af det mest taknemmelige man kan lave. En halv times varme hiver al sødme og saft frem i selv den kedeligste, rynkede frugt. Denne dessert er perfekt comfort food, hvis man skal have noget lunt og sødt at varme sig på, når lyset bliver mindre og vejret koldere. Du kan bruge al slags frugt, bare tag dem der ligger i frugtskålen og som alligevel er ved at være for gamle. Er du i det eksperimenterende hjørne, så vend frugten i et skvæt tyk, mørk balsamico og en smule vanille inden du kommer dem i fadet. Dejen er uden sukker og fuld af mættende kostfibre. Ruggryn giver smagsmæssig dybde, kokos giver lidt knasende tekstur og mandelmelet giver den vigtige dessert-sødme.

blommer3

Bagte blommer med låg

4 – 5 personer

400 g blommer

1,5 dl ruggryn

1,5 dl mandelmel

1,5 dl kokos

Ca. 100 g. blødt smør

Lidt honning

2 dl creme fraiche 38 %

1 dl piskefløde

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne og halver dem. Fjern stenene og fordel de halverede blommer i et ildfast fad. Skær evt. nogle af dem i kvarte så de kan ligge tæt. Fordel en smule honning over blommerne hvis de er syrlige. Blandt kokos, ruggryn og mandelmel og smuldr smørret i. Ønskes lidt mere sødme, kan en smule honning tilføjes. Fordel smulderdejen over blommerne og tryk den let fast. Kom fadet i ovnen og bag i ca. 30 minutter eller til låget er gyldent og frugten bobler. Imens blommernes bages, piskes fløden til skum og vendes forsigtigt med cremefraiche. Man kan også bruge græsk yoghurt eller andet til, men pas på det ikke bliver for syrligt det hele. Den fede smag fra fløden er god til de let syrlige frugter. Serveres lun med en klat pisket skum til.